Reformi Luomu Gluteenittomat korvapuustit

Gluteenittomat korvapuustit

Liuota hiiva nesteeseen, lisää joukkoon psyllium käsivispilällä sekoittaen. Anna psylliumin turvota noin viiden minuutin ajan. Lisää taikinaan suola, sokeri ja kaardemumma. Lisää jauhoista puolet hyvin vaivaten. Sekoita taikinaan pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa vielä muutaman minuuutin ajan voimakkaasti joko yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti korvapuusteja. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinan päälle hieman pehmentynyt voi ja ripottele voin päälle sokeri ja kaneli. Rullaa taikina varovasti rullaksi ja leikkaa korvapuusteiksi. Nostele pullat pellille ja paina niitä hieman keskeltä alaspäin.

Anna korvapuustien kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Voitele pullat sokerivedellä ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia.

Vinkki: Mikäli pullien ei tarvise olla kananmunattomia, voi taikinaan lisätä yhden kananmunan ja laittaa jauhoa n. ¼ dl enemmän, kuin ohjeessa sanotaan. Kananmuna lisätään  taikinaan ennen jauhoja ja se tekee taikinasta hieman helpomman käsitellä. Pullat voi myös voidella kananmunalla.

Annosmäärä:  10-12.

Aktiivinen valmistusaika: 30 min.

Erityisruokavaliot: gluteeniton, vehnätön, kananmunaton.