reformi luomu gluteeniton porkkanakakku

Porkkanakakun kuorrute testiryhmän tapaan

Reformin Luomu kakkujauhomix voi olla oikea arjen sankari, sillä niillä luot nopeasti herkkuja perheen yhteisiin hetkiin. Saat varmasti herkulliset kakut tarjolle kahvipöytään yllätysvieraiden saapuessa, mökillä oman keittiön mukavuuksien ulottumattomissa kakkujauhomixit pelastavat päivän tai voit ottaa ne helposti mukaan veneelle tai asuntoautolle.

Testiryhmämme on testannut kakkujauhomixejä pitkin kevättä, joten tulemme jakamaan parhaat vinkit, kikkakolmoset ja reseptit kanssanne kesän aikana.

Reformin Luomu kakkujauhomixien porkkanakakku maistuu taivaalliselle sellaisenaankin, mutta mitäpä olisi porkkanakakku ilman kuorrutusta. Alla helppo ja herkullinen ohje kuorrutteen tekoon, kun testaat porkkanakakkujauhomixiä.

Porkkanakakun kuorrute

Kuorrute
125 g tuorejuustoa
50 g voita
6 dl tomusokeria

Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi kunnolla sekaisin.

Lisää seokseen kylmä tuorejuusto ja sekoita, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele.

Testiryhmän taidonnäytteitä

Reformin Luomu kakkujen kanssa voi myös käyttää luovuutta. Testiryhmämme ihana Suvi muokkasi perinteisestä porkkanakakusta upeita hasselpähkinärouheella maustettuja porkkanamuffineja. Pienenä twistinä Suvi lisäsi mukaan suolaisia porkkanakolikoita.

Muffineihin, kuorrutteeseen ja porkkanakolikoihin löydät ohjeen Suvin omasta blogista. >> 

Kakkujauhomix-testiryhmämme luova esteetikko Tiina puolestaan juhlisti syntymäpäiväänsä porkkanakakulla. Tiinan kuorrute koostui tuorejuustosta, voista ja tomusokerista. Hän myös värjäsi osan kuorrutteesta keltaiseksi ja osan oranssiksi, niin sai kakkuun kauniin, raikkaan ja elävän pinnan.

Kakku on koristeltu vielä ahomansikan kukinnoilla ja lehdillä, mantelirouheella ja strösseleillä. Tämä on taidetta!