Kukapa ei rakastuisi suussa sulavaan pastaan, joka valmistuu helposti ja nopeasti, tuoksuu taivaalliselta ja jossa maistuvat huolella valitut raaka-aineet?
Italialainen keittiö ammentaa yksinkertaisista perusraaka-aineista. Vuosisatojen kuluessa italialainen ruokakulttuuri on saanut pohjoisessa vaikutteita Itävallasta ja Balkanilta, etelässä itämaisesta keittiöstä. Italialaisen ruuanlaiton perusta ovat oliiviöljy, tuoreet kasvikset ja yrtit, pasta ja viini. Valmistusmenetelmät ovat yksinkertaisia ja ruuassa suositaan raaka-aineiden omaa makua ja luonnollisuutta.
Toisin, kuin me ehkä olemme tottuneet ajattelemaan, Italiassa pasta on enemmän alku- kuin pääruoka. Pääruokana italialaiset sen sijaan nauttivat lihaa, kanaa tai kalaa ilman sen suurempia lisukkeita. Tiesitkö muuten, että Italiassa salaatti syödään useimmiten vasta pääruokien jälkeen? Kasvikset maustetaan voimakkaasti ja paistetaan kevyesti oliiviöljyssä pannulla. Usein ne saatetaan syödä myös sitruunan ja oliiviöljyn kera kylmänä.
Reformi Luomu -valikoimaan kuuluu viisi herkullista pastavaihtoehtoa: Chifferi, Fusilli, Goncchi, Tagliatelle ja Spagetti. Löydät ne hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista!
Poimi tästä vinkit herkullisiin pasta-annoksiin, jotka valmistat tietysti kätevästi Reformi Luomu -pastoista:
neljälle
Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen. Ota lopuksi kupillinen keitinvettä talteen.
Raasta pecorino-juusto. Rouhi pippurit myllyllä tai morttelissa.
Laita pippurit pannulle ja anna lieden lämmetä samalla niin, että pippureiden aromit alkavat irrota. Varo, ettet polta pippureita. Lisää pannulle voita ja ota lämpö pois hetkeksi. Anna voin sulaa pippurien päälle.
Kaada pastasta ylimääräinen keitinvesi pois ja lisää kattilaan pippurivoi ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Voit ohentaa kastiketta keitinvedellä.
Tarjoile ja nauti!
neljälle
Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä.
Kalttaa (ota kanta, kuoret ja siemenet pois) ja paloittele tomaatit. Pilko valkosipuli ja kuullota se oliiviöljyllä pannussa. Lisää kuutioidut tomaatit tai tomaattimurska. Keitä hetki ja mausta suolalla ja tarpeen vaatiessa sokerilla.
Ota kupillinen keitinvettä talteen ja valuta spagetti kuivaksi. Sekoita keitinvesi tomaattikastikkeeseen ja mausta tuoreella basilikalla. Sekoita kastike spagetin sekaan.
Nosta pasta lautaselle, raasta parmesaani ja rouhi mustapippuria päälle. Koristele basilikanlehdillä.