Joko olet bongannut tuoreimmasta Koti ja keittiö -lehdestä Meri-Tuuli Väntsin herkullisen lohiramen-reseptin?
Ramen on japanilainen pikaruoka, jonka ydin on maistuvaakin maistuvampi liemi. Viime aikoina ramen on kohonnut trendiruuaksi, jota tarjoilevat aikaansa seuraavat ravintolat. Tämän ohjeen avulla valmistat maistuvan nuudelikeiton myös kotikeittiössä. Visuaalinen kokki kattaa keiton pöytään kuin pienen taideteoksen. Liemen salaisuutena on maukas Reformi Luomu -kasvisliemijauhe.
kahdelle
valmistusaika 30 minuuttia
Ramenliemi
8 dl vettä
5 tl Reformi Luomu kasvisliemijauhetta
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
3 ohutta viipaletta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
8 siitakesientä
Lisäksi
1 kananmuna
100 g sobanuudeleita
1 paksoi tai 5 cm:n pätkä kiinankaalia
80 g kylmäsavulohta
1 dl pakastettuja edamamepapuja (soijapapuja) sulatettuna
1 kevätsipulin varsi
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Vinkki: Lohen sijaan voit käyttää myös kanaa, possua, rapuja tai tofua.
Resepti on julkaistu myös Idealistan sivustolla.