Ainekset
Kirjolohiburgeri:
600 g Benella kirjolohifileetä
3 dl kuohukermaa
40 g voita
1 rkl Pansuolaa
1 dl tilliä
Kasvisburgeri:
4 kpl Muu Royale kasviburgerpihviä
1 rkl Reformi kasvisliemijauhetta
2 rkl Heinz tomaattiketsuppia
2 rkl Neito sitruunan makuinen rypsiöljyä
½ tl Pansuola
1 tl sokeria
Tilliöljy:
2 nippu tilliä
4 dl Neito rypsiöljyä
1 tl Pansuolaa
Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Siivilöi öljy kankaan läpi.
Tillimajoneesi:
1 kananmuna
3 dl tilliöljyä (jonka valmistit aikaisemmin)
1 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Pansuolaa
1 tl sokeria
Kurkkupikkelssi:
4 kpl avomaankurkkua kuorittuina ja viipaloituina
1 dl tillihaketta
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
Piparjuuriketsuppi:
2 dl Heinz ketsuppia
2 rkl raastettua piparjuurta
1 tl suolaa
Kirjolohi- ja kasvisburgerit
Ripe, Risto Mikkolan grillissä valmistuvat herkulliset lohi- ja kasvispurilaiset. Tässä ohjeet burgerien ja niihin sopivien lisukkeiden valmistamiseen.
Kirjolohiburgeri
Jauha Benella kirjolohifilee lihamyllyllä. Laita jauhettu kalamassa yleiskoneen kulhoon, sekoita vispilällä. Lisää ensin kerma ohuena nauhana. Sen jälkeen sulatettu voi ja lopuksi Pansuola sekä tilli. Muotoile 150 g pihvejä ja grillaa kypsiksi.
Kasvisburgeri
Sekoita Reformi kasvisliemijauhe, Heinz tomaattiketsuppi, Pansuola, sokeri ja Neito sitruunan makuinen rypsiöljy keskenään. Valele kasvisliemitahnalla pihvejä paiston aikana.
Tilliöljy ja -majoneesi
Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Siivilöi öljy kankaan läpi. Myös tillimajoneesi valmistuu helposti laittamalla kaikki raaka-aineet korkeaan kapeaan astiaan. Vie sauvasekoitin astian pohjalle ja poraa sekoittajalla muutamia kertoja ylöspäin nostaen. Näet kuinka ainekset muuttuvat majoneesiksi.
Kurkkupikkelsi
Sekoita ensin etikka, sokeri ja vesi. Yhdistä joukkoon avomaankurkut ja tillihake.
Piparjuuriketsuppi
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
Kirjolohiburgerin kokoaminen
Laita hampurilaissämpylän pohjalle ja kanteen ensi 1 rkl tillimajoneesia. Lisää pohjalle vielä reilusti kurkkupikkelsiä, salaattia ja kirjolohipihvi. Sulje kansi ja nauti.
Kasvisburgerin kokoaminen
Laita hampurilaissämpylä pohjalle reilusti BBQ Majoneesia ja kanteen piparjuuriketsuppia. Lisää pohjalle salaattia, tomaattiviipale ja kasvipihvi. Sulje kansi ja nauti.
Ainekset
Kirjolohiburgeri:
600 g Benella kirjolohifileetä
3 dl kuohukermaa
40 g voita
1 rkl Pansuolaa
1 dl tilliä
Kasvisburgeri:
4 kpl Muu Royale kasviburgerpihviä
1 rkl Reformi kasvisliemijauhetta
2 rkl Heinz tomaattiketsuppia
2 rkl Neito sitruunan makuinen rypsiöljyä
½ tl Pansuola
1 tl sokeria
Tilliöljy:
2 nippu tilliä
4 dl Neito rypsiöljyä
1 tl Pansuolaa
Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Siivilöi öljy kankaan läpi.
Tillimajoneesi:
1 kananmuna
3 dl tilliöljyä (jonka valmistit aikaisemmin)
1 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Pansuolaa
1 tl sokeria
Kurkkupikkelssi:
4 kpl avomaankurkkua kuorittuina ja viipaloituina
1 dl tillihaketta
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
Piparjuuriketsuppi:
2 dl Heinz ketsuppia
2 rkl raastettua piparjuurta
1 tl suolaa