Gluteeniton burgundinpata
Sarin gluteeniton burgundinpata sopii mainiosti myös keliaakikon pöytään. Tarjoile suolakurkkujen ja kuohkean perunamuusin kera ja nauti!
Valmistusohje
Anna lihan lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa liha sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Paloittele pekonit, kuumenna ja paista ne rapeiksi pannulla. Lisää joukkoon lihakuutiot ja paista niiden pintaan kauniin ruskea väri.
Lisää pannulle tomaattimurska, laakerinlehdet, valkosipulinkynnet sekä kuoritut ja paloitellut porkkanat ja paista niitä hetki. Siirrä seos uunivuokaan tai pataan ja kaada päälle viini ja vesi. Murenna tässä vaiheessa joukkoon myös lihaliemikuutio sekä mustapippuri.
Anna padan hautua 150-asteisessa uunissa 4-6 tuntia. Jos haudutat pataa pidempään, laske lämpötila 100-125 asteeseen. Tarvittaessa voit lisätä viiniä tai vettä joukkoon.
Hauduttamisen loppuvaiheessa kuumenna rasva pannulla ja paista herkkusieniä niin kauan, että niistä irronnut neste haihtuu. Lisää sienet pataan ja tarkista maku.