Satokausikalenteri-parsa-vuohenjuustoquiche-reformi.fi-resepti

Parsa-vuohenjuustoquiche

Vihreä parsa on varma kevään merkki!

Syö nupullaan olevat parsat sellaisenaan keitettyinä, höyrytettynä tai kevyesti pannulla paistettuna. Jos haluat herkutella huolella, leivo kevään kunniaksi klassinen quiche-piiras parsasta ja vuohenjuustosta.

Valmistusohje:

Pohja:
Kuutioi voi ja laita kuutiot kulhoon. Nypi joukkoon jauhot ja suola. Lisää sen verran vettä, että saat aikaan hyvin levittyvän taikinan. Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia.

Täyte:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois ja kuori parsat tarvittaessa. Jos parsat ovat kovin kapoisia ja ohutkuorisia, ei tarvitse kuoria.

Kuumenna 1 rkl öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia. Siirrä kulhoon jäähtymään. Lorauta lisää öljyä pannulle ja paista parsoja pari minuuttia. Mausta ne suolalla.

Sekoita jäähtyneen sipuliseoksen joukkoon ranskankerma, ruokakerma, kasvisliemijauhe, kananmunat ja hienonnettu tilli. Mausta mustapippurilla.

Leikkaa vuohenjuusto noin sentin siivuiksi. Levitä puolet siivuista piirakan pohjalle ja kaada ranskankermaseos päälle. Asettele parsat piirakkaan ja loput vuohenjuustosta piirakan pinnalle. Ripottele pinnalle hieman pinjansiemeniä.

Paista piirakkaa 200 asteessa vielä noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ohjeen on laatinut Satokausikalenteri.

Ohje on julkaistu myös Satokausikalenterin sivuilla.