Reformi_luomu_gluteeniton_Linssikeitto

Linssikeitto

Kiireisen viikon linssikeitto

…ja miten sitä jatketaan viikon mittaan!

Kiireisen viikon pelastaja on tässä. Laita sunnuntaina hellalle porisemaan iso kattilallinen keittoa ja viikon ruoat on hoidettu! Katso vinkistä, miten jatkat keittoa viikon mittaan.

Valmistusohje:

Silppua sipulit, valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja chili hienoksi silpuksi. Ota isoin kattilasi ja lämmitä kookos- tai rypsiöljyä siinä kuumaksi. Lisää silppuamasi aineet ja paista, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää juustokumina ja sekoita. Anna paistua vielä minuutin verran. Huuhtele linssit ja kaada ne kattilaan ja sekoita. Kaada sekaan kasvisliemi ja anna porista puolisen tuntia. Lisää vettä, jos kattilassa alkaa näyttää kuivalta.

Vinkit viikolle:

Maanantaina keittoa syödään sellaisenaan. Tiistaina siihen lisätään kourallinen silputtua lehtikaalia tai pinaattia. Keskiviikkona kattilan pohja jo häämöttää, joten heitä sekaan purkki mitä tahansa papuja kaapistasi löytyy. Torstaina lisätään purkillinen tomaattimurskaa ja ruukku tuoretta basilikaa ja seuraksi keitetään pastaa. Perjantaina voitkin sitten taputtaa itseäsi selkään ja ostaa säästyneillä rahoilla itsellesi pihvin.