ripe_ep2_hampurilaiset-reformi-luomu.fi

Kirjolohi- ja kasvisburgerit

Ripe, Risto Mikkolan grillissä valmistuvat herkulliset lohi- ja kasvispurilaiset. Tässä ohjeet burgerien ja niihin sopivien lisukkeiden valmistamiseen.

Kirjolohiburgeri

Jauha Benella kirjolohifilee lihamyllyllä. Laita jauhettu kalamassa yleiskoneen kulhoon, sekoita vispilällä. Lisää ensin kerma ohuena nauhana. Sen jälkeen sulatettu voi ja lopuksi Pansuola sekä tilli. Muotoile 150 g pihvejä ja grillaa kypsiksi.

Kasvisburgeri

Sekoita Reformi kasvisliemijauhe, Heinz tomaattiketsuppi, Pansuola, sokeri ja Neito sitruunan makuinen rypsiöljy keskenään. Valele kasvisliemitahnalla pihvejä paiston aikana.

Tilliöljy ja -majoneesi

Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Siivilöi öljy kankaan läpi. Myös tillimajoneesi valmistuu helposti laittamalla kaikki raaka-aineet korkeaan kapeaan astiaan. Vie sauvasekoitin astian pohjalle ja poraa sekoittajalla muutamia kertoja ylöspäin nostaen. Näet kuinka ainekset muuttuvat majoneesiksi.

Kurkkupikkelsi

Sekoita ensin etikka, sokeri ja vesi. Yhdistä joukkoon avomaankurkut ja tillihake.

Piparjuuriketsuppi

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Kirjolohiburgerin kokoaminen 

Laita hampurilaissämpylän pohjalle ja kanteen ensi 1 rkl tillimajoneesia. Lisää pohjalle vielä reilusti kurkkupikkelsiä, salaattia ja kirjolohipihvi. Sulje kansi ja nauti.

Kasvisburgerin kokoaminen

Laita hampurilaissämpylä pohjalle reilusti BBQ Majoneesia ja kanteen piparjuuriketsuppia. Lisää pohjalle salaattia, tomaattiviipale ja kasvipihvi. Sulje kansi ja nauti.