Reformi_gluteeniton_kaalilaatikko_750x460

Gluteeniton kaalilaatikko

Kaalilaatikko on arkiruokaa parhaimmillaan. Kaalilaatikkoreseptimme erikoisuus on riisin sijasta käytettävä sokerijuurikaskuitu, joka tuo ruokaan kuitua.

1. Hienonna sipuli ja kaali.
2. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet.
3. Anna kaalin hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan.
4. Ruskista jauheliha ja lisää sen joukkoon hienonnettu sipuli, anna sipulin kuullottua läpikuultavaksi jauhelihan joukossa.
5. Sekoita kaali ja jauheliha, lisää joukkoon Fibrex-sokerijuurikaskuitu. Mausta seos suolalla, valkopippurilla, meiramilla ja siirapilla.
6. Levitä seos rasvattuun uunivuokaan ja kaada päälle lihaliemi. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti.
7. Tarjoile kaalilaatikko puolukkahillon kera.

Annoksia: 8-10
Valmistusaika: Aktiivinen 30 min + passiivinen
Vaikeustaso: kohtalainen

Vinkki: voit halutessasi korvata osan lihaliemen määrästä ruokakermalla, jolloin kaalilaatikosta tulee entistä täyteläisempää.

Huom! Resepti sopii seuraaviin erityisruokavalioihin: gluteeniton, vehnätön, kananmunaton, maidoton.

Tämä resepti on julkaistu aiemmin Soppa 365:n ja Oriolan Hyvän olon keittiössä.