reformi_tofuramen_shutterstock_763674373

Tofuramen

Tofuramen

Tässä kasvis-ramenketossa mehevä liemi saa kaverikseen maukkaasti marinoidut, rapeat tofukuutiot.

Valmistusohje:

Marinoi ensin tofu. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Hienonna aniksen siemenet morttelissa. Laita kaikki marinadin ainekset, halutessasi myös chilijauhe, kulhoon ja sekoita. Leikkaa tofu kuutioiksi ja sekoita marinadiin. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.

Kuumenna rypsiöljyä pannussa ja nosta tofut öljyyn. Paista tofukuutiot joka laidalta rapeiksi. Valuta paperilla sillä välin, kun valmistat keiton.

Kiehauta kattilallinen vettä ja laske kananmunat siihen. Keitä tasan 7 minuuttia ja nosta lusikalla jääveteen jäähtymään. Laita nuudelit samaan kattilaan ja anna hautua kypsäksi kuumassa vedessä, noin kolme minuuttia. Nosta pois vedestä ja valuta.

Valmista ramenliemi. Lämmitä kasvisliemi kattilassa. Puolita kevätsipuli pituussuunnassa, viipaloi siitakesienet ja laita ne inkiväärin kanssa liemeen hautumaan. Lisää soijakastike, seesamiöljyä ja riisiviinietikka ja keitä lientä hiljalleen 10 minuuttia kannen alla.

Jaa nuudelit kulhoihin. Puolita paksoit, pese ne huolellisesti, jaa kulhoihin. Sulata edamamepavut siivilässä lämpimän veden alla ja lisää kulhoihin. Kuori kananmunat ja puolita.

Lisää tofukuutiot liemeen ja kiehauta sen verran, että ne lämpenevät. Jaa liemi kulhoihin. Asettele päälle kananmunanpuolikkaat ja viimeistele yrteillä.